Олександр Корнійчук : Спільними зусиллями нам вдається змінювати наше місто

Кінець року – традиційний час підведення підсумків року, що минув, та формування планів на новий. Ще напередодні новорічних свят я зустрівся із першим заступником голови Рівненської обласної ради, депутатом від Острога Олександром Корнійчуком та просив розповісти про свою депутатські діяльність в уже минулому – 2016-му році і поділитися планами на 2017 рік.

– Олександре Васильовичу, минув рік Вашої депутатської діяльності з початку роботи обласної ради сьомого скликання? Як оцінюєте результати своєї роботи та чи вдалося хоча б частково реалізувати задумане?

– Дійсно, минуло вже трохи більше року, відколи острожани довірили мені представляти інтереси міста в Рівненській обласній раді. Чи вдалося за цей час реалізувати задумане? Так, частково вдалося. Повірте, враховуючи всю складність ситуації у якій працювала обласна рада практично протягом всього року з початку скликання, багато що зроблено.

Всі ж прекрасно пам’ятають, як завдяки одній радикальній політичній силі тривалий час було заблоковано роботу обласного представницького органу. І лише на початку вересня минулого року нам вдалося сформувати конструктивну проєвропейську більшість. Після чого розпочалася зважена робота в інтересах жителів Рівненської області.

Що стосується моєї депутатської діяльності, то хочу зазначити, що я не пропустив жодного пленарного засідання Рівненської обласної ради. Тридцять разів виступав на них, взяв участь у 21-му засіданні постійної комісії обради з питань бюджету, фінансів та податків, провів 9 зустрічей з виборцями. На особистих прийомах прийнято близько 80-ти громадян. Згідно поданих заяв мешканців міста надано матеріальну допомогу на суму 52 тисячі гривень.

В обласній раді, я як і вся наша фракція Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» працюємо за такими основними напрямками: допомога учасникам АТО і їх родинам, в тому числі сприяння у фінансуванні програм щодо діяльності Центру допомоги учасникам АТО та програми підтримки найбільш незахищених верств населення. Одним із найбільших минулорічних здобутків в активі обласної влади можна вважати відродження роботи міжнародного Рівненського аеропорту. Вже більше ніж півроку як він працює і звідти здійснюються авіаперельоти до Турції та Єгипту, а в найближчих планах – сполучення з Польщею.
До речі, у 2016 році вперше за останні кілька років на Рівненщині здано в експлуатацію рекордну кількість соціальних об’єктів. Основний акцент було зроблено на розширенні освітньої мережі та завершенні довгобудів. Це стало можливим завдяки активній та плідній співпраці керівництва обласної ради із головою Рівненської обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком, який одним із пріоритетів у своїй діяльності бачить будівництво нових соціальних об’єктів – спортзалів, дитячих садочків, шкіл, яких сьогодні потребує населення нашої області.

Все вище перелічене, це основні напрямки, але є й ряд інших, яким ми також приділяємо належну увагу і підтримку.

– Пропоную перейти від питань загальнообласних до місцевих. Як Ви оцінюєте минулий рік з точки зору розвитку міста Острога?

– З впевненістю можу сказати, що спільними зусиллями різних гілок влади, разом із небайдужими до долі Острога людьми, нам вдається змінювати наше місто на краще. Займаючи посаду першого заступника голови Рівненської обласної ради я намагаюся виконувати взяті на себе під час виборів зобов’язання та вирішували важливі стратегічні задачі як для Острога так і всієї області.

Перш за все хочу розповісти про те, що вдалося зробити в нашому місті. Впродовж 2016 року було багато ініціатив від міського голови Олександра Шикера і активних острожан з приводу започаткування та проведення різноманітних заходів. В силу своїх можливостей я приєднувався до їх проведення, надаючи матеріальну та організаційну допомогу. Зокрема, мною було підтримано проведення фестивалю «Острог – Ренесанс» та фестивалю соціальної реклами, що відбувся в Національному університеті «Острозька академія». Надано організаційну та матеріальну підтримку у проведенні різноманітних спортивних закладів в окрузі, зокрема турніру з волейболу пам’яті Петра Білюка, турніру з боксу пам’яті відомих далеко за межами Острога тренерів Віталія Мартиненка та Юрія Тончука, турнір пам’яті Олега Камінського.
Ще під час виборів наголошував на пріоритеті – підтримки молоді. Започатковано соціальний проект, вручення стипендій для обдарованої учнівської молоді та для учнів міської школи мистецтв. Придбано телевізор для останнього з названих закладів та багато іншого. Звісно я й надалі маю намір підтримувати добрі ініціативи, які подаватимуть острожани.

Не можу не розповісти і про інші проекти реалізовані зокрема у досить плідній співпраці з народним депутатом України Юрієм Вознюком. Він надає велику підтримку для Острога та Острозького району. На мою думку – це один із найефективніших народних депутатів, який сьогодні дуже активно долучається до вирішення проблемних питань в своєму окрузі. Впродовж останнього часу спільними зусиллями нам вдалося залучити чимало коштів з державного та обласного бюджетів, в тому числі на ремонт під’їзних доріг до Острога; на ремонт дороги Острог – Вельбівно (виділено 9,4 мільйона гривень); для здійснення капітального ремонту дороги по вул. Вишневського у Острозі (1 мільйон 450 тисяч гривень); проведення реконструкції каналізаційної мережі по вулицях Кривоноса та Садова (676,578 тисяч гривень); для капітального ремонту в Острозькій загальноосвітній школи І – Ill ступенів (1 мільйон 499 тисяч гривень); для придбання та заміни насосного обладнання в комунальних каналізаційних системах міста (85 тисяч гривень); для ремонту даху управління праці та соціального захисту населення виконкому Острозької міської ради (500 тис. гривень), для початку будівництва господарського складу відкритого типу на території КЗ «Острозький психоневрологічний інтернат» (виділено 1 мільйон 89 тисяч гривень).

– На території Вашого виборчого округу розташовані два потужні в області навчальні заклади – Національний університет «Острозька академія» та Комунальний заклад “Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою”. Чи є серед Ваших пріоритетів співпраця з ними?

– Я вже наголошував на тому, що розвиток освітніх навчальних закладів у цьому році буде одним із основних пріоритетів обласної влади, не є виключенням у цьому і місто Острог. Хочу зазначити, що свого часу у стінах Острозької академії розпочалося моє справжнє доросле життя, і саме там я сформувався як особистість. Тому безперечно, я докладу усіх зусиль аби в міру своїх можливостей цей заклад розвивався і надалі, адже він є одним із нерозривних елементів розвитку Острога.

В той же час, ми всі прекрасно розуміємо наскільки відповідальною сьогодні є справа захисту нашої рідної землі. Тому підтримка військового ліцею та допомога тим хто готується присвятити своє життя служінню Батьківщині однозначно є нагальною і актуальною, і буде серед моїх пріоритетів також.

– Зроблено дуже багато. І це приємно, що Ви та депутат Верховної Ради України Юрій Вознюк, приділяєте таку велику увагу розвитку міста Острога, вирішенню його нагальних проблем. А що планується зробити цьогоріч, протягом 2017 року?

– Планів є багато. Вони цікаві, амбітні й спрямовані на покращення соціально-економічної ситуації в Острозі та всій Рівненщині. Звісно, на все задумане бракує коштів, є й інші проблеми, що можуть завадити їх втіленню в життя, але спільно із місцевою та обласною владою ми ведемо постійний пошук для реалізації задуманих планів.

Коротко зупинюся на тому, що стосується нашого міста. Перш за все, у планах на 2017 рік пріоритетним для себе вважаю початок будівництва спортивного залу Острозької дитячо-юнацької спортивної школи. У цій справі є велика підтримка з боку голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. В 2016 році виготовлено проектно-кошторисну документацію, її було подано на розгляд до обласної Комісії з відбору інвестиційних проектів регіонального розвитку, але ми ще не знаю скільки коштів отримає область. Нове приміщення спортивної школи та спортивної зали для міста дуже потрібні. Це показали змагання, які були проведені наприкінці 2016 року: хороша організація, чимало приїжджих команд, а нормальних залів місто не має. Дякувати – тут виручають ректор Острозької академії та й керівники інших закладів. Але місту треба мати свої зали. Зрозуміло вони не тільки будуть використовуватися для проведення змагань різного рівня, там постійно займатимуться діти та дорослі.

Ще одним проблемним питанням є реконструкція приміщення підстанції екстреної медичної допомоги у місті Острозі. Зараз потрібно підготувати усі необхідні документи, проектно-кошторисну документацію і вже тоді переконувати депутатів обласної ради про виділення коштів. Також додаткового фінансування потребує наш Державний історико-культурний заповідник Острога, котрий є комунальним закладом Рівненської облради.

На завершення хочу нагадати, що в Острозі постійно працює моя громадська приймальня за адресою: вул. Східна, 35, куди виборці можуть звернутися зі своїми проблемами та запитами. А я по мірі своїх можливостей не залишу жодне з них без уваги та вирішення.

Рік, що минув, збагатив нас новим досвідом, згуртував і дав поштовх у майбутнє. Віриться, що новий 2017 рік стане сприятливим для втілення всіх благих починань на користь громади міста. Зі своєї сторони можу запевнити наших земляків, що в 2017 нам вдасться зробити для Острога чимало важливих і цікавих справ.