Парламент має відновити соціальну справедливість по відношенню до бійців добровольчих збройних формувань – Олександр Дехтярчук

Сьогодні народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенко» Олександр Дехтярчук присвятив брифінг у Верховній Раді проблемі легалізації українських добровольчих формувань.

«28 травня Дубенщина проводжала в останній путь Івана Всеволодовича Жукова, – добровольця Української добровольчої армії Дмитра Яроша, група Волинь. Українська добровольча армія досі не легалізована. Через це, загибель цього добровольця на лінії фронту навіть не потрапить до щоденного зведення про ситуацію на фронті, не буде згадана у повідомленнях засобів масової інформації. Але є загиблий, є його родина, діти, є Дубенщина, яка його поховала. Є інший приклад, – Шемуровський Владислав Віталійович, боєць 18 загону територіальної оборони.., брав участь у блокаді Криму у складі Правого сектору. Загинув Владислав при виконанні бойового завдання 31 серпня 2016 року біля населеного пункту Широкино Донецької області», – розповів Олександр Дехтярчук.

Народний депутат зауважив, що добровольці, через невходження до складу державних військових збройних формувань, досі не можуть отримати статус учасника бойових дій, а сама процедура отримання такого статусу добровольцями залишається незрозумілою.

«Закликаю колег по парламенту негайно включити в порядок денний Верховної Ради питання відновлення соціальної справедливості по відношенню до добровольців та винести на розгляд відповідні законопроекти», – заявив Олександр Дехтярчук.