На Раді регіонального розвитку в Дубно обговорили три питання

Перше засідання Ради регіонального розвитку Дубенщини відбулось сьогодні, 11 грудня, у великому залі РДА. Участь в ньому окрім керівництва району також взяли народний депутат України фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Дехтярчук, заступник голови Рівненської ОДА, депутат облради від БПП Олександр Корнійчук, священики, керівники, працівники відділів, управлінь, навчальних закладів, сільські голови та представники ЗМІ.

Розпочалась Рада відеороликом про Рівненщину туристичну, вітальними словами влади району та заступника голови облдержадміністрації.

«Маю честь привітати вас з першим засіданням Ради регіонального розвитку Дубенщини. Цьому передував великий масштабний захід за участю Президента, який відбувся у Києві, усіх голів обласних рад, державних адміністрацій, голів районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад. Ви спитаєте: «Для чого?». Перше – ми зібрались сьогодні тут, щоб, в першу чергу, підвести підсумки як ми прожили останні 4 роки, від початку впровадження реформ. І я переконаний, що нам є про що говорити. І я переконаний, що всі панелі дадуть відповіді на те, що нам вдалось досягнути. Друге – як ми з вами будемо жити наступні 3 роки. Марафон Рад регіонального розвитку проходить по всій Україні і план заходів практично у всіх районах і областях – однаковий. Я все ж вважаю, що питання, яке в плані ставимо третім, потрібно розглядати першим – створення Єдиної української православної церкви, національна ідентичність та волонтерство, благодійність. Наша українська ідентичність, Українська єдина православна церква – це той фундамент, який ми повинні раз і назавжди зацементувати в нашій державі. Я глибоко переконаний, що це те, що нас об’єднає і дасть можливість бути єдиними у досягненні високих цілей», – зазначив Олександр Корнійчук.

47396798 48357445

Про переваги децентралізації, зміну життя після утворення об’єднаних громад, їхню діяльність, власні приклади покращення та розвитку села розповів народний депутат Олександр Дехтярчук,

У панельній дискусії реформу у галузі медицини і освіти обговорювали начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Вознюк, директор Дубенського інклюзивного центру Людмила Чорноус, головний лікар центру ПМСД Валерій Слива та сімейний лікар Сатиївської амбулаторії Інеса Бабій.

48170962 48393356

Тему національної ідентичності, духовності та культури окреслили благочинний міського благочиння Василь Лозинський, благочинний районного благочиння Ігор Загребельний та завідуюча методичним відділом районної бібліотеки Юлія Кирильчук.

Сьогоднішнє засідання Ради регіонального розвитку було лише початком функціонування на Дубенщині, адже такі ж засідання мають відбутись у кожній об’єднаній громаді, сільській раді.

48355211