Наш шлях – це дорога до Євросоюзу і НАТО, до миру і добробуту – Петро Порошенко

Україна ніколи не стане федерацією на вимогу Росії і не припинить боротися за повернення окупованих територій – про це заявив Президент Петро Порошенко у своїй промові присвяченій Дню Соборності. Сьогодні у столиці на урочистості зібралися десятки тисяч людей.

Михайло Жизневський і Сергій Нігоян – перші жертви режиму Януковича. Сьогодні – в День Соборності – їхню пам’ять вшановує вся країна, а разом з нею – і Президент. Нині ці відомі на весь світ обличчя – вже символ того, за що бореться Україна.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc95fB_hlJg

«Москва анексувала Крим і спробувала роздробити нас на частини, аби легко проковтнути. Перед нами знову постала загроза втрати соборності і незалежності. Але ціною великих жертв, ціною великих зусиль українського народу ця загроза відведена. І у жорсткому протистоянні з терористами, з російськими найманцями і з частинами регулярної російської армії ми з вами зупинили ворога. А гаслом нашим було: «Єдина країна», – наголосив Петро Порошенко.

Із гаслом Єдина країна у столиці – на соту річницю проголошення Акту Злуки – зібралися десятки тисяч людей. Згадали зокрема і про тих, кого російська агресія тимчасово відділила від України. Президент запевнив: щодня держава бореться за тих, хто змушений проживати в окупації – у Криму та на Сході країни.

476647f1d7063d1647fd0ef8c47c4c1b_1548149535_extra_large 343434434545

«Ми ніколи про вас не забуваємо, ми кожного дня працюємо для того, щоби наблизити день вашого звільнення від ворожого ярма. Для досягнення наших цілей нам потрібно берегти і зміцнювати нашу українську єдність і соборність. А тому всім має бути чітко зрозуміло: Україна є унітарна держава, з одною державною мовою. Так записано в українській Конституції. І жодних федерацій, і ніяких спеціальних статусів. Єдина, незалежна, соборна Україна», – каже Президент.

А гарантом того, що цю єдність ніколи ніхто не забере, підкреслив Президент, буде лише економічно сильна, духовно незалежна Україна, яку захищатиме сучасна армія, підтримуватимуть західні партнери і розвиватимуть активні люди в кожному окремому регіоні.

«Створення армії та відновлення економічного зростання; асоціація з Євросоюзом і безвізовий режим; децентралізація і Томос; курс на вступ до НАТО та Євросоюзу – це чіткі та системні, послідовні кроки відповідно до нашої довготривалої стратегії. А перехід до європейської якості життя українців – це є головний зміст нашої державної політики, яка спирається на єдність нашого народу», – зазначив Глава держави.